Munka- és Tűzvédelem Egyéb Tűzvédelem a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején

Tűzvédelem a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején

A Magyar Közlöny 2021. évi 36. számában megjelent a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) kormányrendelet.

A rendelet értelmében tűzvédelmi oktatást, képzést személyes találkozást nem igénylő digitális eszköz segítségével, vagy zárt rendszerű elektronikus távoktatás, illetve távoktatás formájában lehet végrehajtani abban az esetben is, ha azt jogszabály nem teszi lehetővé. Ennek megfelelően a tűzvédelmi oktatás gyakorlati részei is kizárólag digitális formában valósíthatók meg.

A rendelet hatályának időtartama alatt tűzvédelmi szakvizsga nem szervezhető, a már bejelentett vizsgát el kell halasztani.

A rendelet hatályának időtartama alatt a tervezett tűzvédelmi felülvizsgálatok és karbantartások továbbra is végrehajthatók, ezek során a járványügyi előírások maradéktalan betartására fokozottan ügyelni kell.

Tűzvédelmi szakvizsga

Forrás: BM OKF – Tűzvédelmi oktatás, tűzvédelmi szakvizsgáztatás és a tűzvédelmi felülvizsgálatok és karbantartások a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején

További hírek